Dit zijn de finalisten voor de titel Supply Chain Professional 2018

Author: Henrieke Wagenvoort

Mark van Abeelen (Ricoh), Joost Donkers (FrieslandCampina) en Hans Omvlee (Bunge Loders Croklaan) zijn de drie kandidaten die woensdag 20 juni in Fort Vechten onderling strijden om de prestigieuze titel Supply Chain Professional 2018. Wie wordt het nieuwe boegbeeld van het vakgebied en opvolger van Anouk Wissink (Koninklijke Vezet)? Een korte kennismaking.

MARK VAN ABEELEN

Functie/bedrijf: Director Strategy & Business Excellence, Ricoh Europe SCM.

Bezig met: Van Abeelen heeft bij Ricoh de implementatie van een nieuw ERP-systeem bij 24 zelfstandig opererende landenorganisaties geleid. Daarnaast is hij betrokken geweest bij de integratie van de supply chains voor eindproducten en reserveonderdelen in één Europees distributiecentrum.

Inspiratiebron: ‘Start-ups en de snelheid en agility waarmee ze veranderen en verandering creëren.’

Hobby’s: ‘Lekker koken en eten, beetje squashen (lekker snel en energiek), wat van de wereld zien en genieten van de verschillen.’

Ligt ’s nachts wakker van: ‘Liever niet, maar grootse veranderingen zonder duidelijke richting.’

Wordt gezien als: Een creatieve en conceptuele denker die van een uitdaging houdt. Een resultaatgedreven leider die veel waarde hecht aan het team waarin hij opereert.

 

JOOST DONKERS

Supply Chain Professional 2018

Functie/bedrijf: Operations & Supply Chain Director Business Group, Ingredients, FrieslandCampina.

Bezig met: Joost Donkers is verantwoordelijk voor de supply chain van de vijftien ingrediëntenfabrieken in zeven landen van FrieslandCampina. Die ingrediënten worden gebruikt in geneesmiddelen, babyvoeding en andere voedingsmiddelen. Het laatste jaar heeft FrieslandCampina vooral ingezet op de verbetering van de tracking en tracing, met het accent op klanten in farmacie en babyvoeding.

Inspiratiebron: ‘Ik haal mijn inspiratie uit interactie met mensen om mij heen. Het meest geïnspireerd ben ik geweest toen ik in Cambodja woonde en werkt

Read more, visit source